<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d349435502596776188\x26blogName\x3dRenates+verden\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://renatefashion.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dno\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://renatefashion.blogspot.com/\x26vt\x3d-5097274981350773468', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Ebay!

Det var noen lesere som ville ha en guide om ebay og here it comes :-)

Trykk deg inn på www.ebay.com og registrer deg. Om du ikke har paypal fra før må du også trykke deg inn på www.paypal.com og registrere deg der.

Når du har registrert deg på paypal trykker du på "profile" og "add or edit credit card", når du har registrert kortet ditt går det rundt 3 dager så får du en verifikasjonskode fra paypal og da må du hente kontoutskriften din for det er der koden er, koden er 4 siffer mener jeg å huske, den er lett å se ihvertfall. Det høres veldig teit ut men da får paypal vite at du er den du sier, for ingen andre enn akkurat du får jo tatt ut dine kontoutskrifter.

Når du har fått koden går du på paypal og trykker inn koden det gjør du på my account overview,hva det står på siden husker jeg ikke helt for jeg gjorde det jo for lenge siden,men det er noe som "verify your account", det skal ikke være noe problem å finne ihvertfall.

Nå kan du klikke deg inn på ebay og shoppe i vei!

Når du søker på noe er det litt greit at du er ganske spesifikk og ikke bare skriver "vintage" eller "shoes" men f.eks "vintage pumps" "american apparel deep v neck" osv. Det er så utrolig mye på ebay at om du søker dårlig må du sitte å lete igjennom mange sider med tull.

Når du har funnet noe du vil kjøpe må du by, skriv inn summen du vil by og trykk på "place bid". Om du ikke har muligheten til å sitte med pcen når budrunden går ut kan du skrive inn et maksimum bud, da skriver du bare inn f.eks 30 dollar og ebay byr automatisk for deg opp til den summen.

Mange selgere har også "buy it now" og da står summen du må betale om du vil kjøpe med en gang og ikke vil vente på en budrunde.

Når du har vunnet trykker du på pay now også går alt automatisk videre, det er veldig enkelt, ebay sender deg automatisk videre for å logge på paypal også kommer det opp hva du skal betale osv,du ser over betalingen og trykker på godta. Når du har betalt får du mail på at du har betalt, denne er det en god idè å ta vare på.

Husk at en pakke bruker rundt 2 uker på å bli levert, noen ganger kan det til og med ta 3 eller 4 uker men da er du veldig uheldig. Jeg har aldri ventet lengre enn 2 uker.

Når du har mottatt pakken er det lurt å gi feedback til selgerne, det hjelper andre å se om de er seriøse. Om det er noe du er misfornøyd med tar du kontakt med selgeren og prøver å løse det før du gir negativ feedback, om du gir dårlig feedback får du det samme tilbake og det er jo ikke bra for deg heller.

Når det kommer til toll så er det sånn at når du handler for over 200 kr må du betale 25% toll og et gebyr på 100 kroner. Men de fleste selgere på ebay skriver en lavere sum eller sender som gave sånn at du slipper toll. Jeg har aldri betalt toll på noe jeg har handlet på ebay ihvertfall. Men om du skal by på noe som koster over 200 kr må du sende selgeren en mail å spørre om h*n kan skrive lavere sum/sende som gave først. Også må du huske at du kan ende opp med å betale toll uansett, tollvesenet åpner noen ganger pakker å sjekker hva som er inni, men om det er merket som gave eller lav verdi er du bare veldig uheldig om du ender opp med å betale toll.

Om det er noe mere du lurer på er det bare å spørre i vei :-)

Etiketter: ,


17. juli 2008


14 kommentarer legg inn en kommentar

Favoritter
Petra
Lina
Linda-Mari
Lena
Maria
Elin Kling
Jak & Jil
Michaela
Ingunn
Emma
Arkivet
 • august 2007
 • oktober 2007
 • november 2007
 • desember 2007
 • januar 2008
 • februar 2008
 • mars 2008
 • april 2008
 • mai 2008
 • juni 2008
 • juli 2008
 • august 2008
 • september 2008
 • oktober 2008
 • november 2008
 • desember 2008
 • januar 2009
 • februar 2009
 • mars 2009

 • Layouten
  Designet av Ine.
  Få din egen?

  Renate

  Hei jeg heter Renate og velkommen til min blogg :-) Her skriver jeg om mote og legger ut mine outfits. Send meg en e-mail?
  Counter
  Besøkende siden februar 2007:
  website hit counter


  Shop
  Besøk min salgsblogg hvor du kan kjøpe billige klær,sko og smykker! Klikk her for å gå til salgsbloggen.
  Annonser

  Dersom du vil annonsere her, ta kontakt med meg på e-mail.